Nakladatelství Karolinum jako první český nakladatel navázalo spolupráci s ebrary

Nakladatelství Karolinum jako první český nakladatel navázalo spolupráci s ebrary, celosvětovým distributorem odborných elektronických monografií. Od dubna 2014 šíří e-knihy prostřednictvím univerzitních knihoven. V současnosti ebrary nabízí 67 elektronických knih vydaných v Nakladatelství Karolinum. V seznamu dostupných knih je 57 titulů v češtině, 9 v angličtině a jeden v němčině (seznam dostupných titulů). Nechybí mezi nimi například bestsellery Františka Koukolíka (Já. O mozku, vědomí a sebeuvědomování; Před úsvitem, po ránu. Eseje o dětech a rodičích) nebo nejnovější monografie Hudební psychologie pro učitele či titul tematizující aktuální společenskou otázku Bezdomovectví jako alternativní existence mladých lidí.


Do konce roku 2014 plánuje Nakladatelství Karolinum zpřístupnit celkově přes 200 titulů elektronických knih a podpořit jejich distribuci i v dalších českých a zahraničních knihovnách.


Pro členy akademické obce UK je přístup k jednotlivým titulům k dispozici na Portálu elektronických zdrojů Univerzity Karlovy.


Jak číst e-knihy v univerzitních knihovnách

  • off-line - knihu si lze vypůjčit a po částech stáhnout ve formátu PDF

  • e-knihy lze stáhnout do kteréhokoliv zařízení, které podporuje Adobe Digital Editions

  • výpůjční lhůta jednotlivých titulů je až 14 dní

  • jeden uživatel si může vypůjčit až 10 e-knih najednou

  • on-line z IP adres UK nebo pomocí vzdáleného přístupu (CAS)

  • off-line knihu si lze vypůjčit a po částech stáhnout ve formátu PDF

  • po uplynutí výpůjční doby není třeba knihu vracet – „vrátí se sama“

  • v rámci multilicence je k dispozici více „exemplářů“ k vypůjčení

  • staženou knihu lze z počítače zkopírovat až do 5 dalších mobilních zařízení


Ebrary je přední světový distributor elektronických knih nabízející aktuálně více než 500 000 odborných elektronických knih především v angličtině od renomovaných vydavatelství (např. Cambridge University Press, Elsevier, Wiley, Oxford University Press, Sage, Springer, Taylor and Francis aj.).

O Nakladatelství Karolinum

Nakladatelství Karolinum vzniklo v roce 1990 a dosud vydalo na 5 500 titulů. Zaměřuje se především na učební texty, vědecké monografie, vydává také 27 odborných časopisů a sborníky ze všech oborů, které se na Univerzitě Karlově vyskytují. Samostatné ediční projekty představují reprezentační publikace vztahující se k historii Univerzity Karlovy, monografie z dějin umění, jazykové učebnice či mezioborová edice Limes, v níž vychází překlady děl s těžištěm v literární vědě a dějinách kultury. Významným projektem je také vydávání české beletrie a její překlady do světových jazyků a vydávání díla Karla Šiktance.



Poslední změna: 12. listopad 2014 16:53 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám