K situaci na FF UK


27. 12. 2023


Doporučení pro členy a členky univerzitního společenství  

 

Na naší univerzitě, všech jejích fakultách a součástech usilujeme všemi možnými prostředky o zajištění maximální úrovně sociálního bezpečí.  

 

V souvislosti s útokem na FF UK dne 21. 12. 2023 se množí reakce obsahující kritická vyjádření k činnosti integrovaného záchranného systému, postupům univerzity a fakulty v této záležitosti, stejně jako dotazy na traumatické zkušenosti očitých svědků, jména obětí a další.  

 

Vyzýváme tímto všechny osoby, které chtějí sdílet svá vyjádření, aby je adresovaly na věcně příslušná místa (např. Ústřední krizový štáb Univerzity Karlovy, Správu budov a zařízení RUK, Oddělení vnějších vztahů, kancelář ombudsmankyapod.). Rádi budeme všem, kdo se s námi spojí, k dispozici.


Zásadně se ale, prosím, vyvarujte zasílání těchto zpráv na adresy akademiků, akademiček, ostatních pracujících a studujících. V opačném případě je možné posuzovat takovou komunikaci jako nevyžádanou, nebo dokonce obtěžující a posilující další již tak intenzivní traumatizaci. 

 

Projevujeme nicméně velké pochopení pro to, že situace, jako byla tragédie na FF UK, mohou být pro jednotlivce velmi náročné a mohou vyvolávat značný psychický stres. Univerzita nabízí v této souvislosti přístup k odborným poradenským a terapeutickým službám. Tato podpora je k dispozici všem členům a členkám univerzitního společenství a najdete ji na odkazu https://centrumcarolina.cuni.cz/CC-51.html.  





27. 12. 2023


Lidé bezprostředně zasažení útokem střelce na pražské filozofické fakultě mohou stejně jako všechny oběti trestných činů požádat o peněžitou pomoc od státu. Peněžitá pomoc pro oběti trestných činů


Poslední změna: 27. prosinec 2023 14:30 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Kancelář rektora
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám