Vycestuj na partnerskou univerzitu

Možností pro mobilitu v rámci aliance je hned několik od dlouhodobé (semestrální či roční pobyt) přes krátkodobou zkušenost (letní škola, workshop, projektové setkání...) a online kurzy včetně kombinace fyzické a virtuální mobility.


Dlouhodobé pobyty

Pokud preferujete dlouhodobý pobyt (jeden či dva semestry), pak je nejlepší volbou Erasmus+. Všechny potřebné informace, včetně informací o jednotlivých univerzitách a zkušeností studentů, kteří už pobyt uskutečnili, naleznete na stránkách Charles Abroad. Tam jsou také zveřejněny kontakty na Erasmus koordinátory na jednotlivých fakultách.



Nabídku mobilit v rámci Erasmus+ představili zástupci jednotlivých univerzit ve čtvrtek 13. října 2022 na Erasmus Days with 4EU+. Záznam online konference je možné zhlédnout zde.


Nově se k Alianci připojila také švýcarská Univerzita v Ženevě, která ale nespadá pod program Erasmus+. Na nastavení studentských výměnných pobytů se aktuálně pracuje.


Krátkodobé pobyty

Pobyty do délky dvou měsíců lze hradit z programu Erasmus+ nebo ze zdrojů Aliance či UK.


Pro konkrétní způsob financování Vašeho pobytu se, prosím, obraťte přímo na .


Online kurzy

Každý semestr nabízí většina partnerů online kurzy, které mohou studenti UK studovat virtuálně bez nutnosti výjezdu na zahraniční univerzitu. Můžete tak získat zahraniční zkušenost a přitom pokračovat ve svém studiu na UK, které není nutné přerušovat. Zároveň si můžete vybrat kurzy z několika partnerských univerzit zároveň, stačí si nechat podepsat 4EU+ Learning Agreement Vaším fakultním koordinátorem Erasmu či garantem oboru. Před začátkem každého semestru jsou všechny potřebné informace a nabídky kurzů zveřejňovány na 4EU+ Studentském portálu.


Blended mobility

Blended mobilita znamená kombinaci virtuální a krátkodobé fyzické mobility, přičemž na fyzickou mobilitu obdržíte finanční podporu. Této možnosti využívá část aktivit organizovaných pod logem 4EU+. Jejich nabídku naleznete na stránkách 4EU+.


Kontakty

4EU+ mobility

Tereza Vosejpková

4EU+ Mobility Officer at Charles University



Poslední změna: 8. srpen 2023 09:48 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Evropské centrum
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám