Studuji na UK / Студент в КУ


Využívat infolinku můžete především s obecnými dotazy, pomůžeme vám najít kontakt nebo vás správně nasměrovat při řešení různých situací (např. podmínky přijímacího řízení, ubytování, jazykové kurzy). Komunikovat lze v češtině nebo v angličtině. S konkrétními dotazy se obracejte přímo na koordinátora na vaší fakultě. Kontakty naleznete zde.


Trápí vás psychické potíže?

  • Odborné individuální konzultace poskytuje Centrum Carolina, objednat se můžete přes aplikaci. Pokud jste nenašli v aplikaci volný termín, napište na poradny@cuni.cz, pokusíme se zprostředkovat konzultaci co nejdříve.


    Odkaz na krizové služby mimo univerzitu naleznete zde.


Věděli jste, že máte možnost upravit režim svého studia?

  • Individuální studijní plán

    V případě, že se kvůli válečné situaci nemůžete plně věnovat studiu, požádejte na fakultě o individuální studijní plán, ve kterém vám fakulta může upravit termíny plnění studijních povinností.


  • Přerušení studia

    Přerušení studia je možné na žádost studenta, např. v případě, že vám byl vydán povolávací rozkaz.Upozorňujeme, že v případě přerušení studia ztrácíte statut studenta. Doba přerušení studia bude započítána do maximální doby studia. V případě potřeby přerušení studia kontaktujte svou fakultu.

     

  • Studenti, kterým hrozí ukončení studia

    V případě, že jste nezískali dostatek kreditů, nesplnili jste opakovaně zapsaný předmět apod., kontaktujte fakultu, na které studujete.  


Ocitli jste se v tíživé finanční situaci?

  • Stipendium v případě akutní tíživé situace

    Pro studenty UK, tedy i pro studenty přímo i nepřímo postižené válkou na Ukrajině, je primárně určeno stipendium v případě akutní tíživé situace studenta Univerzity Karlovy. Informace v češtině najdete zde, informace v angličtině zde. Pro bližší informace prosím kontaktujte UK POINT – Centrum Carolina


  • Stipendium na podporu ubytování

    Studenti mohou využít stipendium na podporu ubytování. Konkrétní podmínky naleznete zde. Kontakt:


  • Nabídka brigád

    Pokud máte zájem dostávat e-mailem informace o nabídce brigádních prací na Univerzitě Karlově, napište na e-mailovou adresu . Budete zařazeni do seznamu studentů, kterým nepravidelně posíláme informace o nabídce možných přivýdělků.

Pozn.: Stipendia nejsou udělována plošně. Žádost vždy prochází individuálním posouzením. Další stipendia nabízí i jednotlivé fakulty – doporučujeme obrátit se na vaši fakultu.


Ubytování studentů UK

Nabízíme vám možnost ubytování v kapacitách Univerzity Karlovy, informace najdete zde.







Poslední změna: 19. červenec 2022 11:23 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám