ERC granty

Soutěž Primus by měla umožnit vybraným mladým vědeckým osobnostem rozvinout vlastní nezávislý vědecký program a nabídnout mezinárodně srovnatelné prostředí pro vědeckou práci začínajících vědeckých pracovníků/pracovnic a studentů/studentek zejména magisterského a doktorského stupně. Jeho motivace vychází z principů, na kterých je založena činnost Evropské výzkumné rady (ERC).


Řešení projektu by mělo vést řešitele/řešitelku k následnému podávání žádostí o významné mezinárodní individuální granty, zejména granty ERC.


Evropská výzkumná rada (ERC) podporuje vynikající vědce s cílem rozvíjet hraniční výzkum a otevírat nové interdisciplinární oblasti poznání.

ERC nepodporuje sítě nebo mezinárodní konsorcia, ale jednotlivé řešitele (Principal Investigator, PI) a jejich výzkumné týmy. Jediným kritériem hodnocení je vědecká excelence - jak projektu, tak samotného řešitele. To zahrnuje předchozí výsledky v oboru, ale také požadavek na zcela novou revoluční myšlenku, která není pouhým pokračováním dřívějších úspěchů, a která může výrazně ovlivnit daný obor, posunout jeho hranice nebo otevřít nové výzkumné perspektivy.


EVROPSKÉ CENTRUM = Podpora ERC na Univerzitě Karlově

Máte dotazy ohledně ERC? Chtěli byste konzultovat projektový záměr nebo poradit s přípravou žádosti? Neváhejte se obrátit na Evropské centrum a zařaďte se do univerzitní ERC Pipeline od samotného počátku přípravy Vašeho projektu (Některé fakulty mají také svoji vnitřní ERC Pipeline a v tom případě je dobré kontaktovat nejprve fakultní oddělení vědy či fakultní grantové oddělení. V ostatních případech se neváhejte obrátit na univerzitní konzultantku ERC, Veroniku Syrovátkovou).


Zájemcům nabízíme:


- podporu ve fázi přípravy projektu (posouzení, přezkoumání a zpětná vazba k Vašemu návrhu),


- informace o konání eventů ERC (Národní informační den ERC, workshopy pro žadatele, cvičná interview pro uchazeče, workshopy pro projektové manažery a instituce).





Poslední změna: 11. červen 2024 15:07 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor pro vědu a výzkum
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám