Archiv 4EU+ aktualit




Collegio Futuro: A college for designers of a sustainable European future


Cílem iniciativy Collegio Futuro je rozvíjet vědecky podložené přístupy k řešení naléhavých ekologických a společenských problémů. Collegio Futuro je cíleno na doktorandy, kteří chtějí diskutovat v interdisciplinárním prostředí a snaží se rozšířit své znalosti mimo vlastní výzkumnou oblast. Zkušenosti s environmentálním výzkumem a komunikací se společností nebo zapojení do mezioborových aktivit jsou výhodou, nikoli však podmínkou.


Deadline pro podání přihlášky je 5. července 2023.





4EU+ Shared Courses: Nabídka online kurzů pro letní semestr


Nabídka online kurzů pro 4EU+ studenty letní semestr 2023 se rozrůstá o kurzy Univerzity v Miláně a Univerzity v Ženevě!


Vyberte si z různorodé nabídky nově dostupné na beta verzi studentského portálu a vyzkoušejte v příštím semestru 4EU+ virtuální mobilitu.


Více informace o přihlašování

Katalog na studentském portálu






4EU+ Minigranty 2023


Deadline pro podání žádosti: 6 ledna 2023.


Univerzita Karlova podporuje týmy spolupracující v rámci aliance 4EU+ prostřednictvím tzv. minigrantů. Akademičtí pracovníci rozvíjející spolupráci s kolegy na partnerských institucích mohou na žádat o podporu v maximální výši 300 000 Kč určenou na rozvíjení výzkumných projektů a iniciativ v oblasti research-based education.






4EU+ Student Mini-grants 2023


Deadline pro podání návrhu: 6. ledna 2023.


Univerzita Karlova podpoří 10 projektů v rámci druhého ročníku výzvy pro 4EU+ studentské minigranty. Toto schéma umožní studentům a začínajícím výzkumníkům navázat kontakty s partnery na 4EU+ univerzitách a spolupracovat na projektech různého zaměření.


Online webinář pro zájemce (19. prosince)



4EU+ online international course: Pathogenesis of Epilepsy


Deadline pro podání přihlášky: 13. prosince 2022


Kurz je otevřen studentům všech úrovní i vědních oborů se zájmem o výzkum epilepsie, výkumníkům z akademické sféry i soukromého sektoru, stejně jako klinickým lékařům.




Umělá inteligence v rukou lékaře


14. listopadu 2022, 17:00


Zajímají vás technologie, inovace, algoritmy a medicína? Zaregistrujte se k diskusi o možnostech a výzvách ve využití umělé inteligence ve zdravotnictví pořádánou v rámci 4EU+ studentského mini-grantu Rethinking AI in healthcare.


UK Forum: Grantový projekt 4EU+ o umělé inteligenci v rukou lékaře






Výzva pro studenty: Reprezentujte 4EU+ na European Student Assembly ve Štrasburku


Deadline pro podání přihlášky: 4. prosinec 2022


Evropské studentské shromáždění je projekt organizovaný v rámci Evropského společenství univerzit (EUC), který shromažďuje studenty z evropských univerzitních aliancí, aby diskutovali o aktuálních problémech a navrhovali politická doporučení pro budoucnost Evropy. Druhý ročník se uskuteční od 31. května do 2. června 2023 v sídle Evropského parlamentu ve Štrasburku. Studenti UK se mohou přihlásit jako reprezentanti 4EU+.


O zkušenosti studentů, kteří se účastnili prvního ročníku ESA si můžete přečíst zde.




4EU+ Day in Prague


Save the date: 30. listopadu 2022, 17:30


Zástupkyně UK ve 4EU+ Student Committee zvou všechny studenty a studentky 30. listopadu od 17:30 do Kampusu Hybernská. Účastníci budou mít možnost se blíže seznámit s možnostmi, které aliance studentům nabízí a dozvědět se o zkušenostech těch, kteří už se do 4EU+ aktivit zapojili a stali se součástí studentské komunity. Nenech si ujít tuto příležitost a přijď zjistit, jak se do 4EU+ můžeš zapojit i ty!




Sorbonne University: Nabídka online kurzů pro letní semestr


Deadline pro přihlášení: 30. listopadu / začátek prosince


Sorbonna je první univerzitou, která zveřejnila nabídku online kurzů pro 4EU+ studenty v jarním/letním semestru 2023. Vyberte si z různorodé nabídky nově dostupné na beta verzi studentského portálu a vyzkoušejte v příštím semestru 4EU+ virtuální mobilitu.





4EU+ Plurality of Memories: Emerging Leaders Workshops for students from Ukraine


10. - 11. listopadu 2022, Praha

Deadline pro přihlášení: 3. listopadu 2022


4EU+ konsorcium "Plurality of Memories in Europe in a Global Perspective" vyzývá ukrajinské studenty a mladé vědce z 4EU+ univerzit k účasti na dvoudenním workshopu v Praze.





Net4Res: Networkingové akce pro komunitu výzkumníků 4EU+ Green Transitions


8. listopadu 2022, 14:00, online


Připojte se k pilotnímu setkání výzkumných pracovníků 4EU+ věnovanému networkingu a možnostem financování v rámci Horizon Europe v oblasti udržitelného rozvoje a Green deal.


Registrační formulář



TRENDS AND CHALLENGES: Access to medicines in Low and Middle-Income Countries


Dvě online přednášky pro odborníky ve veřejném i soukromém prostoru proběhnou 7. a 14. října 2022.





Student workshop on Applied Mathematics (SWAM)


17. - 19. listopadu 2022, Praha

Deadline pro přihlášení: 17. října 2022


Cílem workshopu je propojit postgraduální studenty zabývající se aplikovanou matematiku v přírodních vědách, inženýrství a matematice.






4EU+ Student Mini-grants 2022


Univerzita Karlova podpoří 10 projektů v rámci pilotní výzvy pro 4EU+ studentské minigranty. Toto schéma umožní studentům a začínajícím výzkumníkům navázat kontakty s partnery na 4EU+ univerzitách a spolupracovat na projektech různého zaměření.


Deadline pro podání návrhu: 1. června 2022.


Poslední změna: 13. říjen 2023 15:43 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Evropské centrum
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám